Jak co roku konkurs odbył się na kieżmarskim Rynku. Hotelarz reprezentowały uczennice klasy I i III.
Uczestnicy konkursu mieli przygotować przystawkę, danie główne oraz deser. Dziewczęta z Prywatnego Technikum Hotelarskiego podczas konkursu przyrządziły na przystawkę: przegrzebki z krewetką przekłute rozmarynem, marynowane w oliwie z czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem. Danie główne to roladki ze szparagami owinięte polędwiczką z prosciutto i parmezanem w sosie truflowym plus mix sałat, a na deser podano grillowany ananas z lodami śmietankowymi z bazyliowym Pesto.
Sylwia Karpiel, Oliwia Leśnicka i Adelina Grela zachwyciły jurorów przygotowanymi potrawami, dzięki czemu zajęły I miejsce.
opr.s/ zdj. arch. szkoły
12.06.2012 | Czytano: 159
Złoto dla Prywatnego Technikum Hotelarskiego!
SŁOWACJA. Uczennice Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem wzięły udział w IV Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Oheň náš darca. Jest to konkurs organizowany przez Hotelową Akademię Otta Brucknera w Kežmaroku.
Komentarze
Reklama